Ρομποτική

Ανακαλύψτε τα νέα τμήματα Ρομποτικής και Προγραμματισμού στα MM Schools, που συνδυάζουν εκπαίδευση STEAM με κατασκευές ρομπότ και παιχνίδια.

Robotics and
coding

Τα MM Schools σε συνεργασία με την Binary Logic (μέλος του MM Educational Group) φέρνουν στους μαθητές τους τμήματα Ρομποτικής και Προγραμματισμού (Robotics & Coding).

Μέσα στον πολυδιάστατο και συναρπαστικό κόσμο της Ρομποτικής και του Προγραμματισμού εμπνέουμε και καθοδηγούμε τα παιδιά να ανακαλύψουν την ατελείωτη μαγεία της εκπαίδευσης STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics). Οι μαθητές ενθαρρύνονται να ερευνούν και να επιλύουν προβλήματα μέσα από δημιουργική σκέψη, ομαδική εργασία, πειράματα και δικές τους πρωτότυπες κατασκευές.

Στο πλαίσιο του μαθήματος τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα δικά τους ρομπότ, ενώ παράλληλα δημιουργούν animations και games για υπολογιστές και tablets.

Στόχος είναι η ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών ικανοτήτων των μαθητών, προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Οι καθηγητές ρομποτικής του σχολείου μας συγγράφουν εκπαιδευτικά βιβλία και σχεδιάζουν προγράμματα σπουδών για εκμάθηση ρομποτικής και πληροφορικής που χρησιμοποιούνται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε πάνω από 65 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχουν πολυετή εμπειρία όχι μόνο στην εκπαίδευση μαθητών αλλά και στην προετοιμασία των καθηγητών των υπουργείων παιδείας και των ιδιωτικών σχολείων που χρησιμοποιούν τα προγράμματα σπουδών της Binary Logic.

Γιατί robotics & coding;

Συνεργασία και Επικοινωνία

Δουλεύοντας με κοινό στόχο, οι μαθητές μαθαίνουν να ανταλλάσσουν ιδέες, να εκφράζονται, να σέβονται τις απόψεις της ομάδας και να αναπτύσσουν την ικανότητά τους να παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε άλλους.

Επίλυση προβλημάτων

Αναζητώντας λύσεις σε υποθετικά σενάρια που έχουν πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητα, αναπτύσσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων (problem solving skills). Μέσα από αυτή τη διαδικασία ενισχύεται η κριτική και συνδυαστική τους σκέψη.

Δημιουργικότητα και πρωτοβουλία

Η περιέργεια οδηγεί τους μαθητές σε δικές τους καινοτόμες ανακαλύψεις. Ενθαρρύνεται η δημιουργικότητά τους, εξερευνούν νέα πεδία, χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια δική τους εφεύρεση.

love
for
robotics

Τμήματα

Μέσα από αυτό το εργαστήριο τα μικρότερα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες της μηχανικής, του προγραμματισμού και των μαθηματικών με το πιο σημαντικό για την ηλικία τους εκπαιδευτικό μέσο, το παιχνίδι.

Διάρκεια εργαστηρίου: 60’ / 1 φορά την εβδομάδα

Τμήματα

Μέσα από αυτό το εργαστήριο τα μικρότερα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με τις βασικές έννοιες της μηχανικής, του προγραμματισμού και των μαθηματικών με το πιο σημαντικό για την ηλικία τους εκπαιδευτικό μέσο, το παιχνίδι.

Διάρκεια εργαστηρίου: 60’ / 1 φορά την εβδομάδα

Ποια είναι η binary logic;

Η Binary Logic, μέλος του MM Educational Group, είναι μια δυναμική εκδοτική εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμου και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού υλικού από το 1982.

Συνεργάζεται με κρατικούς και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς σε περισσότερες από 65 χώρες, σε 12 γλώσσες. Παράλληλα, σχεδιάζει και αναπτύσσει πλαίσια προγραμμάτων σπουδών και πρότυπα για υπουργεία παιδείας που θέλουν να εφαρμόσουν τα πιο πρόσφατα διεθνή πρότυπα διδασκαλίας της πληροφορικής και των ΤΠΕ.

Το εκπαιδευτικό υλικό της Binary Logic εξετάζεται τακτικά και πιστοποιείται από διεθνείς οργανισμούς, όπως το International Society for Technology in Education (Seal of Alignment with the ISTE Standards for Students 2014, 2016, 2018, 2021 & 2023) και το DQ Institute (DQ Adopter 2019).

love
for
English

Mάθετε για τα αγγλικά

info@mmschools.gr

info@mmschools.gr